четвртак, 24. март 2016.

Nastavak ilegalne gradnje iza Bloka 45 3.deo

Pored stalnog uništavanja nasipa, nastavlja se uništavanje i obale iza Bloka 45.
Nedavno je posečena šuma, pa talasi svom snagom udaraju u nasip, koji je pod opterećenjem visoke vode.







Vlasnici legalnih vikendica na savskon nasipu prisvojili su 9 km obale usred Beograda i ukidaju mogućnost da jednog dana dobijemo nasip sa šetalištom (kao u Bloku 45 i 70), koji bi spajao Novi Beograd sa Ostružnicom.
Sečom šume, ne naružuju samo izgled nasipa i obale, već se stvara opasnost od poplava, koje svake godine sve više prete da ugroze ovaj deo Novog Beograda.











Pored izgradnje vikend naselja, na savskom nasipu izgrađeni su i fudbalski tereni, što dovoljno govori o napredovanju gradnje na savskom nasipu

Kako izgleda i koliko je zapravo taj objekat, možete pogledati ovde.

Marka Žvaka je odradila još jedan video zapis relativno skoro, gde je najbolje vidljivo trenutno stanje savskog nasipa.
Rampa i znak zabrane kretanja motornih vozila nasipom nisu pomogli, te je nasipom nemoguće šetati, a isti se skrnavi. Nasipanje šuta, krčenje šuma i izgradnja gotovo 300 vikednica prave dodatne probleme.





N1 je takođe odradio reportažu o savskom nasipu u blokovima skrenuvši pažnju na sečenje šume i govoreći o stanju nasipa koji je u dosta lošem stanju. Reportažu možete pogledati ovde.
Tokom ovogodišnjih poplava napravljena je još jedna reportaža o obali i savskom nasipu tik iza blokova koju možete pogledati na ovom linku.

I pored mnogobrojnih protesta i apela građana nadležnim, medijima koji su više puta pisali o ovom problemu problem savskog nasipa nije rešen, već naprotiv postaje sve ozbiljnijih razmera, a ilegalni objekti i uništavanje obale, nasipa i krčenje šuma sve učestalije.

Povezani članci

Nastavak ilegalne gradnje iza Bloka 45 1.deo
Nastavak ilegalne gradnje iza Bloka 45 2.deo